Då har vi äntligen avverkat seriepremiären!
Upp före tuppen för oss idag då det var avfärd mot Hindås redan 07.00 från Munkedal och 07.15 från Uddevalla, dock var det någon som missat den nya tiden, men det får undertecknad ta på sej då jag missat att ta bort den första infon.. Ingen skada skedd vi var i god tid och då vi var "utelåsta" från hallen så passades det på att ta en bensträckare...
När fck omklädningsrum så var det ombyte som gällde och sedan en liten frukost som Cissi, Mia, Malin m.fl hade ordnat.. fantastiskt och trevligt initiativ.

Period 1
Redan från start går vi upp o trycker på Hindås och tar tag i taktpinnen, vi visar att vi är det bollrullande laget och skapar chanser de som vi inte skjuter över/utanför så säger det kling o klang eller så är Hindås målvakt där. vi har flera fina kombinationer, men Hindås gör det bra i försvar, komprimerar ytorna centralt, bryter våra passningar och ställer om i kontringar. Vi l¨¨åter hidås kontra då vi ligger för långt i från i markeringspelet. De gånger de lyckas etablera anfall så blir vi lite bolltittande och glömmer våran markering. Trots ett stort spelövertag så är det Hemmallaget som tar ledningen efter dryga 11 minuter.. ett skott från kanten som letar sig in via höftet bakom Cissi i kassen.. Surt sa räven om rönnbären.. Men i ren Daik-anda så trummar vi på men bolluslingen vill bara inte in i mål och vi går till pausvila i en 1-0 underläge

Period 2
Även denna period så backar hemmalaget och vi får föra spelet. Vi spelar lite rakare och efter knappt 3 minuter sitter kvitteringen, genom Maria på pass från Malin. Skönt nu e vi på gång.. Spelet funkar nu ännu bättre, vi lägger en högre press redan på hemmalagets defensiva fasta situationer och biter oss fast, Hindås fortsätter med att kontra, men nu ligger vi bättre i våra postioner och de få kontringar de lyckas med så har våra backar, Cissi i målet kunnat avvärja.
Ungeför 6 och en halv minut in i perioden, efter ett riktigt bra passningsspel med mycket rörelse och tillbaka till backarna så tar vi ledningen med 1-2, denna gång är det Julia som på pass från Issa tar avslut ifrån backposition och målet är ett faktum.
Efter ledningsmålet så häner ngt.. Vi blir bekväma, jobbar inte hem, står på hälarna och bara 2 minuter snare så ramlar kvitteringen in, och inom ytterligare ca 1 minut så leder hemmalaget med 2 mål. Time Out..
Efter TO så skärper tjejerna till sig och vi tar tag i spelet, spelar stundtals väldigt bra men återigen så är antingen inte skärpan riktigt där eller så är hemmalagets för dagen mycket duktiga målvakt i vägen.
Perioden slutar 3-2 och totalt 4-2.

Period 3..

Rakare spel är planen..
redan 20 sekunder in gör El Capitana Marlene 4-3 på en riktig smörpass från Rebecca och Marlene drar till på backhand.. Vilken smakstart!
säg den glädje som varar.. knappt fyra och en halv minut , efter en tilltrasslad situation där vi skall byta så hittar bollen in till en fritående hemmaspelare och 5-3 är ett faktum..
Svorsken går ner på spelare och nu är det allt framåt som gäller!
Det ger reultat, bara dryga 3 minuter efter Hindås mål så är det återigen dags för El Capitana att trycka in bollen tiil 5-4 och återigen är det Rebecca som står för assisten. Vi trummar på och det dröjer dröjer inte mer än ytterligare dryga 4 minter innan de rasslar till bakom hemmalaget målvakt igen.. Denna gång är det Mia "blir aldrig trött" Simonsson som noteras i protokollet efter ett fint passningspel med Carins Styrmark, till 5-5.
Hindås är i gugning, vi lyckas ta oss förbi deras kompakta försvar, vinner boll högt och då de ställer om så jobbar vi hem stenhårt och vinner tillbaka bollen, stundtals ser det ut som vi har 5 st Mia på planen då hon är Överallt(!), att denna människa orkar.. dubblat som center hela matchen, och ändå fortsätta jobba så hårt.
med bara dryga tre minuter kvar på matchen efter ett massivt tryck från vår sida så händer det, Maria gör ett som jag fårstår det ett typiskt Maria-mål där hon bågar in från kanten och stänker upp bollen med skruv i första krysset och vändningen är ett faktum.. Glädjen var total, MEN matchen var inte slut än.. 3 minuter hårt jobb återstår. Hindås tar timeout med drygt 2 och en halv minut kvar vilket passade oss perfekt.. Ner med boll djupt, håll i bollen bakom deras mål och DÖDA TID.
Hindås plockar ut sin målvakt efter timeouten och gör ett bra försök att nå kvittering, vilket de får ett par chanser att göra när de lyfter in bollen mot vårat mål och försöker kriga in bollen.. Vi lyckas hålla undan och 3poäng åker med hem till Munkedal.. men det satt långt inne och vi fick verkligen jobba för det.

Analys:
En match blandat med fantastikt spel stundtals och en del lika mindre fantastiskt försvarsspel.
Vi visar att vi har moralen och den mentala styrkan att vända underläge till vinst, trots en gropig väg fram.
Vi kommer inte riktigt upp i normal standard förrän i mitten av andra perioden, men detta har föromdligen med att göra att vi inte haft mer än två träningsmatcher innan seriepremiären.

Väljer denna gång att lyfta en spelare som inte fick spela, Amanda Almén, vilken tjej, denna match på bänken, och trots detta så är hon positiv och peppar och pushar tjejjerna hela matchen igenom. En sådan handling är SÅ viktig för övriga spelare när det går lite "tugnt" då har man någon som "lyfter" upp en och ger massor av energi.
Även de som fick vila i halva tredje perioden visar bra inställning och trots att de får sitta så hjälper även de till att pusha de som är på planen och bibeåller en positiv anda.

Matchens lirare får delas på två spelare:
"El Capitana" Marlene Olofsson - med ett fantastikt ledarskap visar hon vägen med vilja och positiv feedback till lagkamrater,
"Energizer" Mia Simonsson - Denna hårt jobbande tjej som lika gärna är först på bollarna i anfallszon lika snabbt är hon först på bollarna i försvarszon. En grym arbetskapacitet och lagspelare rymms i denna lilla kropp.

Nu tar vi nya tag till kommande helg. Då väntar Myggenäs på Hemmaplan, kl 14.00 den 13 oktober..